• Hinta alkaen: 55 € tunti
  • Toteutettavissa: Sopimuksen mukaan
Tarjoamme opastettuja kiertoajeluja, kävelykierroksia ja eri kohteiden esittelyjä. Kiertoajeluja toteutetaan myös Vuolijoelle, Sotkamoon ja Paltamoon. Kiertoajelut asiakkaan bussilla. Kierrokset räätälöimme asiakkaan toivomuksen mukaan.

Kulttuurikävely

Kävelykierros kaupungin keskustassa tai tutustuminen jokivarren nähtävyyksiin. Kävelykierroksen kohteena voi olla myös Vanha hautausmaa tai Paltaniemen kuvakirkon Vainajien varvikko.

Kohdeopastus

Oppaan johdolla voidaan tutustua esimerkiksi keskustan kirkkoihin, Kajaanin raatihuoneeseen, Kajaanin rauniolinnaan, tervankuljetukseen, muistomerkkeihin tai Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskukseen sekä Vesiliikuntakeskus Kaukaveteen.

Opastettu kiertoajelu

Yhden tunnin bussikierroksella tutustutaan kaupungin keskustaan. Kahden tunnin aikana käydään lisäksi Paltaniemen kylässä, jossa kohteina ovat vuonna 1726 rakennettu Kuvakirkko, Vainajien varvikko, Eino Leino -perinnetalo ja Keisarintalli.

Mahdollisuuksien mukaan voidaan kiertoajelulla vierailla eri teollisuuslaitoksissa tai kulttuurikohteissa.

Esitykset ja ohjelmatuokiot 

Moniin tilaisuuksiin voidaan liittää pieniä esityksiä Kajaanin historiasta.

Roolihenkilöitä ovat kreivi Pietari Brahen puoliso Kristina Stenbock, Kajaanin linnan vangin Johannes Messeniuksen vaimo Lucia Grothusen, Elias Lönnrotin vaimo Maria Lönnrot, Herman Renforsin vaimo Agnes Castren kummituksista ja kummajaisista kertova hevosvarkaan leski Saima Tolonen, Posti-Stina sekä torimyyjät Serafina Heikkinen, Caisa Moilanen ja Paltamon murretta puhuva Vanni Karjalainen. Vierailevat roolihenkilöt kreivi Pietari Brahe ja tohtori Johannes Messenius.

Ohjelmatuokiot voidaan sijoittaa tilaisuuksien alkuun ja ruokailun tai kahvin yhteyteen. Esityksen kesto on noin 15 minuuttia.

 

Lisää erilaisia opastuspaketteja löydät Visit Kajaani -sivuilta.