• Ohjelman kesto: 1.5 h
  • Osallistujamäärä min. 8 hlö
  • Osallistujamäärä max. 30 hlö
  • Toteutettavissa: Sopimuksen mukaan
Mäntypuusta tervaksi -ohjatulla tervakierroksella pääset kuulemaan tervatarinoita ja tutustumaan Lentiiran tervaperinteeseen.

Tervaperinne on merkittävä osaa suomalaista kulttuurihistoriaa jo 1600-luvulta alkaen. Kainuussa tervanpoltto kukoisti 1900-luvulla, jolloin ¾ Suomen tervasta tuotettiin täällä. Tervan asema ihmisten jokapäiväisessä elämässä oli merkittävä, käytettiinhän tervaa paitsi puunsuoja-aineena myös lääkkeenä ihottumia ja tauteja vastaan. Kiihtyneen kysynnän ansiosta terva nousi merkittävään rooliin kainuulaisten toimeentulon parantajana maanviljelyksen rinnalla.

Sotien jälkeen tervantuotanto hiipui ja tervanpolttoa on jatkettu pienimuotoisesti ennen kaikkea kotiseutuperinteiden ylläpitämiseen. Lentiirassa poltettiin maailman suurin tervahauta vuonna 2000. Lentiiran Terwa tuottaa edelleen tervajalosteita erilaisiin käyttötarkoituksiin kuten puunsuojaksi, kavioiden hoitoon, löylytervaksi sekä elintarviketeollisuuden tarpeisiin.

Mäntypuusta tervaksi -ohjelma sisältää:

– Ohjattu tervakierros

– Keittolounas Pirtissä sis. keitto, leipä, kahvi ja jälkkärit

– Minimi 8 henkilöä

Tervahistorian lisäksi tutustumme tervajalosteisiin ja niiden käyttötarkoituksiin. Tuotteita voi ostaa myös kotiinvietäväksi. Tervaohjelma sopii erinomaisesti ohjelmanumeroksi sekä kokousten oheen. Lounaalla tarjoamme tervamaistiaiset!

 

 

Lentiiran Lomakylä Oy

Petäjäniementie 121, 88930 Lentiira

+358 44 728 8930

sales@lentiira.com

https://lentiira.com/fi/