• Ohjelman kesto: 1 h
  • Toteutettavissa: Sopimuksen mukaan
Tervetuloa vierailulle CSC:n datakeskukseen! CSC:n Kajaanin datakeskuksessa sijaitsevat Suomen kansalliset supertietokoneet Puhti ja Mahti sekä EuroHPC-hankkeen LUMI-supertietokone, joka on Euroopan tehokkain ja koko maailman kolmanneksi tehokkain.

LUMI-datakeskusvierailulla pääset tutustumaan tarkemmin LUMI-supertietokoneen ja CSC:n toimintaan. Vierailu datakeskukseen on mahdollista ensisijaisesti yhteiskunnallisille vaikuttajille, tutkijoille, yrityksille sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen edustajille ja opiskelijoille. Vierailut ovat maksuttomia.

Vierailupyynnön voi lähettää osoitteeseen vierailukajaani@csc.fi. Pyrimme vastaamaan pyyntöön 1-3 vuorokauden sisällä. Vierailu sovitaan vierailukohtaisesti ja vierailut järjestetään pääasiassa arkipäivisin toimistoaikaan.

Ainutlaatuinen yhteiseurooppalainen, kymmenen Euroopan maan ja Euroopan unionin EuroHPC-yhteisyrityksen supertietokonehanke LUMI parantaa Suomen ja koko Euroopan tutkimusta, työllisyyttä ja kilpailukykyä. Huippunopean laskentatehon lisäksi LUMI on yksi maailman edistyksellisimmistä alustoista tekoälylle ja se on elinkaarensa ajan yksi maailman näkyvimmistä tieteellisistä instrumenteista.

CSC:n Kajaanin datakeskus on yksi vihreimpiä maailmassa. Datakeskuksen etuina ovat moderni toimintaympäristö, lähialueen kattava uusiutuvan energian ylituotanto sekä mahdollisuus lämminvesijäähdytykseen ja hukkalämmön hyödyntämiseen Kajaanin kaukolämpöverkossa. Kajaanin datakeskus toimii vihreän datakeskustoiminnan ja laskennan edelläkävijänä, mikä tukee vihreän kasvun mahdollisuuksia ja kilpailukykyä.

Lue lisää verkkosivuiltamme!

CSC-Tieteen tie­to­tek­nii­kan keskus Oy / Kajaanin datakeskus

Renforsin ranta, Tehdaskatu 15, 87100 KAJAANI

https://www.csc.fi/moderni-datakeskusymparisto